Critical Friend | Procesbegeleider | Trainer

C00C4252-A42F-414D-9CA3-5AE12D0F6061

Patroondoorbrekend Denken

Nu de coronamaatregelen langere tijd lijken aan te houden, zien culturele instellingen zich genoodzaakt om nieuwe oplossingen te verzinnen om de schade als gevolg van die maatregelen zo veel mogelijk te beperken en nieuwe kansen te creëren. Daarom heb ik een training ‘patroondoorbrekend denken’ verzorgd voor mensen die in de culturele sector werken.

Cirkeldenken

Of we het willen of niet, we zijn allemaal geneigd om steeds op dezelfde manier over hetzelfde probleem na te denken. Zo komen we dus ook steeds weer op dezelfde oplossing. Dit noemen we ‘cirkeldenken’. Op deze manier blijven we steken in vaste gedachtepatronen en komen we niet verder. Patroondoorbrekend denken doorbreekt het cirkeldenken. Door concrete tools te gebruiken die je helpen om van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nog nooit iemand bedacht heeft, kom je in gebieden in de hersenen terecht waar echte ontdekkingen gedaan kunnen worden.

Patronen doorbreken

De methode bestaat uit tools en werkvormen, waarmee je patroondoorbrekend en innovatief leert denken en zo problemen en dilemma’s op een nieuwe manier kan benaderen en hiervoor nieuwe oplossingen kan bedenken. Het is geschikt voor zowel associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken. Deze combinatie is uniek en maakt de methode voor iedereen toegankelijk.

Tijdens deze training van 1 dag, werk ik met vragen uit de groep. Zo leer je niet alleen met de methode te werken, maar ga je ook met nieuwe ideeën op de behandelde vragen naar huis. Ook krijgen de deelnemers een hand-out mee met daarop de behandelde tools en werkvormen.

“Het was een open en aangename bijeenkomst, waar ik tools aangereikt heb gekregen en heb kunnen oefenen waar ik direct mee aan de slag kan en die ik op duurzame basis kan inzetten. Op werkgebied, maar ik verwacht dat het me prive ook dingen kan opleveren.”

“Inspirerend, toegankelijk, tof”

“Superleuk, heel nuttig en lekker interactief”