Critical Friend | Procesbegeleider | Trainer

Schermafbeelding 2020-12-16 om 12.57.32 1-min

Leidinggeven en leiderschap

Het trainingsprogramma Leidinggeven & Leiderschap (L&L) biedt leidinggevenden in de culturele sector de handvatten om hun team en organisatie professioneel aan te sturen. Samen met hun ‘peers’ gaan ze aan de slag, blijven ze dicht bij de praktijk en benutten ze elkaars sterke punten.

L&L is een kort en intensief trainingsprogramma op maat, speciaal voor leidinggevenden bij culturele instellingen in Nijmegen en Arnhem. In drie dagdelen leer ik hen hoe ze hun team of organisatie aan kunnen sturen en inspireren én hoe zij meer grip krijgen op hun eigen leiderschap. In hoog tempo leren zijn van mij én van de andere deelnemers hoe zij de aangereikte theorie in de praktijk kunnen toepassen. Ze krijgen ook nieuwe inzichten over hun leiderschapsstijl. Bovendien leggen we de basis voor nieuwe contacten, dwarsverbanden en een opmaat naar (nieuwe) samenwerkingen.

 

“Heel toegepast en helder, veel ruimte voor de casussen, mooie balans tussen theorie en praktijk. Het is prettig om andere culturele collega’s te ontmoeten en elkaar verder te helpen.” 

“Ik heb nu veel helderder wat mijn rol is als leidinggevende en welke situaties om welke stijl aan leiderschap vragen” 

“Fijn, persoonlijk, professioneel, veilige setting en goede sfeer. Veel inhoudelijke kennis en ervaring, fijne begeleiding van het groepsproces, concrete en doelgerichte opdrachten.”