Critical Friend | Procesbegeleider | Trainer

40467634_1833821880042110_5083973520082337792_o

Ontwerp curriculum Social Work

In september 2019 gaat de nieuwe opleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam van start. Die nieuwe opleiding moet meer zijn dan de som der delen van de drie oude opleidingen die er in opgaan. Een team van enthousiaste docenten heeft de opdracht een aantrekkelijk curriculum te ontwerpen. Maar drie opleidingen tot hun recht laten komen en tegelijkertijd iets extra’s toevoegen betekent een ingewikkeld proces van prioriteiten stellen, keuzes maken, heilige huisjes bewaken en stokpaardjes loslaten.
Ik heb het docententeam begeleid bij het doorhakken van lastige knopen, het ontwerpen van de kaders voor het eerste jaar en het vormgeven van het proces tot aan september 2019. Met als resultaat een stevig en breed gedragen fundament voor de nieuwe opleiding.

 

“Ilva maakt gebruik van een bonte mix van werkvormen. Net als je denkt dat je de werkvorm al kent geeft ze er een andere twist aan. Dat zorgt voor focus en energie. Gedurende de rit worden werkvormen ook aangepast aan de energie in de groep. Ilva heeft overduidelijk een breed repertoire in huis waardoor ze ogenschijnlijk eenvoudig kan improviseren.” Joep Holten – Docent Social Work HvA