Critical Friend | Procesbegeleider | Trainer

IMG_1792

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

De gemeente Lingewaard wil een procesgerichte organisatie worden. Een organisatie waar de verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen en minder hiërarchische aansturing is. Waar het ‘wij’-gevoel groot is, waar mensen zich houden aan hun afspraken en waar mensen elkaar aanspreken op ongewenst gedrag.

‘Waarom moeilijk doen als het samen kan? Over kunnen, willen, durven en doen’ is een project waarin ik met de medewerkers én het management aan de slag ben gegaan met teamontwikkeling, met persoonlijke ontwikkeling, met het leren snappen van elkaar, met het uitspreken van verwachtingen, met het ontdekken waar we goed in zijn en met het verkennen van onze nieuwe manieren van werken en nieuwe verantwoordelijkheden. Zodat we van onszelf en van anderen weten wat we kunnen en willen en dat ook durven te doen!

In 2,5 jaar tijd heb ik het project ontworpen en geleid, 64 trainingen bedacht en gegeven aan alle managers en medewerkers (350 mensen in totaal) en enkele individuen gecoacht.

 

“Je bent duidelijk, spreekt je uit en laat dingen die volgens jou niet kloppen niet onbesproken. Je stelt vragen en vraagt door als het antwoord onvoldoende oplevert. Hiermee help je mensen en teams beter naar zichzelf te kijken en zich te ontwikkelen.” Jan Wijnia – Gemeentesecretaris gemeente Lingewaard

 

“Je bent heel goed in de grote lijnen zien, je ziet snel hoe een situatie in elkaar steekt en je kan heel helder uitleggen wat er speelt en wat er volgens jou moet gebeuren. En daarin sta je echt voor wat jij vindt.” Eliane Jacobs – Programmamanager organisatieontwikkeling gemeente Lingewaard