Critical Friend | Procesbegeleider | Trainer

beweging-druppel-druppeltjes-220211

Beïnvloeden en adviseren

Ken je dat? Dat je met hart en ziel aan een advies voor je bestuurder hebt gewerkt? Dat je zéker weet dat jouw advies echt de allerbeste optie is? Maar dat bestuurder toch echt een andere keuze maakt? Werken in een politiek-bestuurlijke omgeving stelt bijzondere eisen aan je advies-skills. Er spelen immers zoveel belangen mee. Natuurlijk gaat een bestuurder voor het beste. Het beste resultaat of initiatief. Maar het is maar de vraag of hij of zij dezelfde criteria hanteert als jij. Immers, jouw advies kan inhoudelijk wel de beste optie zijn, maar de bestuurder kan uit politieke overwegingen toch een ander pad kiezen.

De trainees van het regionaal traineeship Gelders Talent hebben in een training aandacht besteed aan hun eigen stijl van adviseren en de stijl van (be)sturen van hun bestuurder en/of manager. Zij hebben ieder een casus ingebracht. Aan de hand van de beïnvloedingsstrategieën van Cialdini hebben zij hun eigen strategie ontwikkeld en toegepast.

 

“Je hebt een tomeloze energie en ben je in staat veel tegelijkertijd te doen en het hoofd daarbij koel te houden.” Afra Schipper – Trainer